sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Vetoomus Kirkkonummen kunnanhallitukselle

Kirkkonummen kunnanhallitus naulaa tulevaisuuteni huomisillan kokouksessaan. Tässä viimeinen vetoomukseni oikeuden toteutumisen puolesta. Jos sinä, hyvä lukija, voit esimerkiksi jakamalla tekstini auttaa, olisin kovasti kiitollinen.

Hyvä Kirkkonummen kunnanhallituksen jäsen,

Ensi maanantain kokouksessa tulette esityslistan perusteella käsittelemään minua koskevaa palkan takaisinperintää. Esityksen(*) luettuani en tullut vakuuttuneeksi siitä, että saatte sen perusteella totuudenmukaisen kuvan asiastani. Sen vuoksi toivoisin tulevani paremmin kuulluksi tämän viestin myötä.
Opettajien virkaehtosopimus mahdollistaa paluun töihin kesäkeskeytyksen ajaksi. Työkykyneuvottelussa toukokuussa 2014 keskusteltiin asiasta, ja sovittiin esimiehen ja työterveyslääkärin kanssa, että olen kesän ajan töissä, eli käytännössä siis kesälomalla. Varmistin useampaan otteeseen kunnan henkilöstösuunnittelijalta ja omalta esimieheltäni, että menettelen asiassa oikein. Näin ollen näen palkkarästin syntyneen kunnan viranomaisten minulle antamien väärien neuvojen seurauksena. Mikäli minua olisi varoitettu mahdollisesta takaisin perinnästä, olisin voinut toimia toisin. Käymissämme sähköpostikeskusteluissa henkilöstösuunnittelija on todennut, että vastaavia palkan takaisinperimisiä tapahtuu useita vuosittain. Silti hän ei nähnyt tarpeelliseksi varoittaa minua, kun tiedustelin asiasta. Tämän vuoksi tuntuu epäoikeudenmukaiselta, että minä joudun vastaamaan seurauksista.

Kesällä 2014 en ollut sairauslomalla. Minulla ei siis ole sairauslomatodistusta tuolta ajalta, enkä näin ollen ole myöskään hakenut sairauspäivärahaa Kelasta. Vaikka minulta perittäisiinkin kesällä 2014 maksettu palkka takaisin, minulle ei makseta sairauspäivärahaa takautuvasti näin pitkän ajan jälkeen. Muutoksenhakukelpoinen päätös asiasta on tehty vasta helmikuussa 2016, vaikka palkallinen sairauslomaoikeuteni on tarkistettu jo alkuvuodesta 2015. Asian hoidossa on tapahtunut sekä toistuvia muotovirheitä että tarpeetonta viivytystä, mikä minun näkökulmastani on tarkoittanut kohtuutonta ja jatkuvaa huolta tulevaisuudesta vuoden ajan. Kirkkonummen kunnan viranomaisten ja palkkahallinto Taitoan viivyttelyn seurauksena sairauspäiväraha – laskelmieni mukaan yhteensä 2309,31 e – on jäänyt kyseiseltä kesältä saamatta. Näin ollen näen oikeudenmukaisena kohtuullistaa takaisinperintää vähintään tuon summan verran.

Olosuhteet huomioiden päätös on kannaltani kohtuuton. Joudun elämään pienellä työkyvyttömyyseläkkeellä, ja summa, jota minulta yritetään periä takaisin, on viidennes koko vuoden bruttotuloistani. Takaisinperinnässä ei ole millään tavalla huomioitu taloudellista tilannettani, esimerkiksi summaa kohtuullistamalla. Pääkaupunkiseudulla yksinelävänä takaisinperintäpäätös ajaa minut taloudelliseen ahdinkoon.

Lisää asiasta voitte halutessanne lukea tuoreesta blogistani.
totisiatarinoita@blogspot.fi

Kaunis kiitos ajastanne.
Ystävällisin terveisin Laura Ahonen

(*)Huomioitavaa on, että esityksen kunnanhallitukselle on oikaisuvaatimukseni pohjalta laatinut sama henkilö, joka on aiemmin päättänyt palkan takaisinperinnästä. Ymmärtääkseni sama henkilö myös esittelee asian kunnanhallitukselle. Vastapuolen tulkinta asiasta tulee näin ollen varmasti kuulluksi, mutta kuka valvoo minun oikeuksiani suljetuin ovin käytävässä kokouksessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti